Vill du göra skillnad på riktigt?

 Drivkraft Malmö behöver förstärka sin organisation och vi söker dig som delar vår vision att tillsammans kan vi skapa ett bättre samhälle. Alla barn ska ha samma möjligheter, oavsett bakgrund, var de bor eller var de kommer ifrån. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi ser gärna sökande som avspeglar den mångfald som finns i vårt samhälle. Tjänsten är deltid (60-75%) och är placerad i Malmö.

I ditt arbete kommer du att:

• Ansvara för att schemalägga läxhjälpen på alla våra skolor

• Ansvara för rekrytering av läxhjälpare och att leda de 40-talet läxhjälpare vi engagerar

• Ansvara för samt hålla i läxhjälpen på dina skolor

• Intervjua elever som ansöker till vårt mentorskapsprogram

• Söka och intervjua mentorer att matcha eleverna med

• Vara med på aktiviteter med våra elever och deras mentorer 

• Du kommer också arbeta med våra sociala kanaler samt vara ute och presentera vår verksamhet för skolor och företag i syfte att rekrytera volontärer

Vem är du

Du är strukturerad som person, flexibel och har lätt för att samarbeta och skapa bra relationer med skolpersonal, våra läxhjälpare och elever på de skolor du ansvarar för. Du är intresserad av skola och samhälle och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Har du dessutom en pedagogisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet är det ett stort plus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Tjänsten kräver att du har körkort och tillgång till bil. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande. Tillträde är i augusti 2023.

Om oss

Drivkraft är en ideell förening som bildades i Malmö 2011 som ett samarbete mellan Malmö Stad och näringslivet i regionen. Vi finns idag på 20 skolor i Malmö och har läxhjälp och mentorskap på skolor i Båstad, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm, Östergötland och Fisksätra. Vi erbjuder mentorer till både elever och deras föräldrar samt håller i läxhjälp på våra skolor varje vecka. 

 Vår vision är att skapa en bättre framtid för både den enskilde eleven och stadens invånare och tror att om vi arbetar tillsammans så får vi alla en bättre framtid. Vi vill att alla ska ha samma möjlighet, oavsett var man är född eller vilka hemförhållanden man har. Nu söker vi dig som är intresserad av skola och samhälle och som tror på att man i varje möte kan hjälpa någon att se möjligheter och hitta sin väg i livet.

Sedan 2019 driver vi också Drivkraft Akademi för elever som har ambitionen att studera vidare på universitet och/eller att starta eget i framtiden. Vårt mål är att stötta och inspirera dem genom mentorskap, självledarskap och genom besök på olika företag under deras första år på gymnasiet.

2021 startade vi Drivkraft Senior som riktar sig mot äldre som behöver en vän i vardagen, där vi matchar ihop seniorer med volontärer i alla åldrar.

Skicka din ansökan samt ditt CV till josefina@drivkraftmalmo.se 

För frågor om tjänsten, kontakta Josefina på 070-333 13 71 eller anna@drivkrafthelsingborg.se / 076-046 93 53

Varmt välkommen med din ansökan!