Intervju med Flisan

Flisan Wolder som är en av våra fadder har ställt upp på en intervju och här kommer den:

flis e1319096451936

 Flisan är uppvuxen i Kalmar tillsammans med tre syskon. Hon har jobbat som ledsagare åt sin lillebror under ett halvår, vilket var fördelaktigt både för brodern, som fick ha sin storasyster som ledsagare, och Flisan som i sitt arbetet fick vara tillsammans med sin bror. I framtiden vill hon arbeta med barn och ungdomar som har det svårt och har hamnat lite snett. ”En kombination av ”hands on” arbete och forskningsarbete hade varit perfekt!”
För en tid sedan flyttade Flisan till Köpenhamn alldeles själv för att prova på något nytt. Där jobbade hon i en skobutik innan hon bestämde sig för att flytta till Malmö för att plugga kriminologi. Efter kriminologiutbildningen började Flisan på socionomprogrammet på Lunds universitet och studerar nu på fjärde terminen.  Just nu ser hon framemot hösten då hon ska studera samtalsterapi och får komma ut i praktiken och jobba med människor utanför skolans värld.

Varför blev du intresserad av Drivkraft Malmö?
Jag är själv väldigt intresserad av att arbeta med barn, gärna barn som har det lite tufft. Jag vet själv hur splittrad jag var i den åldern och hade gärna haft någon lite äldre person att prata med. Det är viktigt att jobba med helheten tycker jag, därför gillar jag att även föräldrarna engageras i detta projekt. Dessutom anser jag att det är en bra målgrupp för att barnen i den åldern fortfarande går att påverka.

Vad får du ut av att vara en del av Drivkraft Malmö?
Det ska bli kul att komma ut i verkligenheten och få en större förståelse för hur det ser ut idag. Jag tycker jag hör en massa negativt hela tiden, ser det verkligen ut så? Det är också en fördel för mitt kommande yrke att jobbat och fått erfarenhet av verkligheten. Jag tror även att det kommer bidra till att jag utvecklas som människa, kanske får jag mer tålamod.