Drivkraft Akademi
hjälper elever att nå sina mål

Under 2018 startade vi Drivkraft Akademi med fokus på elever som har ambitioner att studera på universitet och/eller vill starta eget i framtiden. Eleverna går antingen i årskurs 9 eller första året på gymnasiet.

IMG 1247

Drivkraft Akademi är till för att stötta eleverna att lyckas med studierna. Att ge dem verktyg att utveckla sig själv och bli förberedda för arbetslivet. Alla elever får en gruppmentor som stöttar dem kring deras mål och utmaningar under året. Programmet sträcker sig över ett läsår. 

Under det år som programmet pågår gör vi besök på de företag som är med och stöttar projektet för att inspirera eleverna. Eleverna får se och höra om hur det är på olika företag och får höra vad som viktigt när man rekryterar personal. De får också utbildning i studieteknik, självledarskap, entreprenörskap och blir introducerade till möjligheterna att studera vidare på universitet. Programmet avslutas med en högtidlig diplomering och därefter bjuds eleverna in till vår mentorsutbildning för att i sin tur kunna bli mentor åt en yngre elev.

Ansökningsperioden är under vårterminen och rekryteringen sker genom de grundskolor som Drivkraft samarbetar med.

IMG 4610
Hej Ahmed! Kan du berätta hur du tycker det har varit att vara med i Drivkraft Akademi?

Mitt namn är Ahmed Elhassen och jag har varit en elev i Drivkraft Akedemin i ett år nu och jag tänkt berätta om min resa under det året jag var med.

Jag var osäker på om jag ville vara med i Drivkraft Akedemi för att det var så unikt och konstigt i början. Jag hade aldrig hört talas om någonting liknande. Men när jag fick veta mer om Akademin när jag var på läxhjälpen i 9:an så väckte det ett intresse i mig. Jag insåg att det jag sökte efter fanns rakt framför näsan på mig så jag tog chansen och gick med tillsammans med mina två vänner!

Drivkraft lärde mig mycket och utvecklade mina sociala färdigheter. Allt från meditation och mindfulnes till entreprenörskap och självledarskap. Jag fick också en mycket klarare bild av hur min framtid skulle kunna se ut med hjälp av en övning där jag fick göra en visionskarta samt även tips på hur jag ska ta mig dit på köpet.

 Drivkraft har betytt mycket för mig och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag fick nya vänner och jag lärde känna nya människor! Mitt råd till er som vill börja på Drivkraft Akademi är att alltid visa respekt och vara trevliga mot varandra. Var professionella och försök att samla in och ta vara på så mycket kunskap som möjligt för att kunskapen ni kommer få är verkligen guld värd.

Tack så mycket och jag önskar er all lycka i framtiden!