Entreprenörskap för Drivkraft Akademi

Drivkraft Akademi startades 2018 och fokuserar på elever som har ambitioner att studera på universitet och/eller vill starta eget i framtiden. Alla elever får en gruppmentor som stöttar dem kring deras mål och utmaningar. Under det år som programmet pågår gör vi besök på företag som är med och stöttar projektet för att inspirera eleverna.

På årets första träff  besökte vi HETCH, en organisation som fokuserar på startups och innovativa tech-teams. Eleverna fick lära sig vad som krävs för att bli antagen till entreprenörsprogrammet Techship. Det blev en inspirerande kväll med Aliya Sabir, Head of Sustainability and Startup Space. Techship är ett program där man vidareutvecklar sina idéer själv eller med ett startupteam. Som deltagare får man verktyg för att lära sig gå från idé till prototyp