Välkommen på guidad tur i Båstad

ALLA är varmt välkomna till den första av fyra träffar i samarbete med Grannskapsinitiativet, Svenska Postkodlotteriets stiftelse.

Den 14 september bjuder vi in till ”I Ludvig Nobels fotspår”- en guidad tur genom centrala Båstad följt av fika i hamnen.

Vi möts vid Turistbyrån på Mariatorget i Båstad vid 11.15.

Kl.11.30 guidar Ingrid Persson Skoog oss genom Båstads historia. Vandringen sträcker sig från Turistbyrån till Skånegården via Mariakyrkan och Nobelparken. Vi tar oss nedför Lejongapstrappan och vidare till Centercourten. Under vandringen får vi lära oss om Ludvig Nobel och ta del av intressanta historier om hans betydelse för Båstad som turistort. Vi avslutar vandringen med att bjuda på fika & gemenskap i BBSS klubbstuga i hamnen, precis intill Restaurang Boathouse. Fika serveras från ca 13.00.

ALLA Båstadbor i ALLA åldrar är varmt välkomna. Givetvis är det kostnadsfritt.

Sprid ordet så ses vi den 14 september!

Anmälan görs till katarina@drivkrafthelsingborg.se senast 9 september.  Hit kan ni maila eventuella frågor.

Har man svårt att ta sig nedför Lejongapstrappan finns en alternativ väg. Nära BBSS-stugan finns goda parkeringsmöjligheter.

Grannskapsinitiativet ger stöd till lokala projekt i grannskap runt om i Sverige. I samarbete med Postkodsstiftelsen kommer Drivkraft Båstad att ordna 4 träffar under året 2024/25 med start nu i september. Vi vill öppna dörrar & sänka trösklar och bjuda in ALLA Båstadbor till trevliga möten över generationsgränserna. Vi vill skapa en gemenskap där personer i olika åldrar och med olika bakgrund kan mötas på ett lättsamt och trevligt sätt. Vi vill att folk ska mötas och se det positiva i att lära känna sina grannar, bygga relationer utanför sin egen krets och känna sig trygg i sitt område.

Så här säger Marie Dahllöf, Generalsekreterare för Svenska Postkodlotteriets stiftelse

”Genom Grannskapsinitiativet vill Postkodstiftelsen bidra till att fler möts och delar upplevelser i närområdet. Vi är därför väldigt glada över att stötta Drivkraft ideell förening som genom öppna träffar för alla åldrar inspirerar boende i Båstad att bygga relationer utanför sina vanliga kretsar.”