Lär känna en av våra faddrar Mineta!

Mineta Hodzic

Namn: Mineta Hodzic
Ålder: 25 år
Familj: Man Elvir och dotter Minnah (2 år).
Tre saker du inte kan leva utan: Familj, sötsaker, solen.

Berätta något om dig själv, vem är Mineta?
Jag är en glad och målmedveten person som oftast har fullt upp, men det bästa jag vet är att efter en hektisk vecka koppla av och bara vara med mina vänner och familj, de är min styrka och drivkraft! Något om mig som inte många känner till är att jag tycker om att utmana mina rädslor, så trots att jag är farträdd och höjdrädd älskar jag äventyr!

Jag driver eget företag (M.vision) där jag arbetar med kommunikation och grafisk design, dessutom arbetar jag med marknadsföring på Softhouse Consulting Öresund.

Vad är en förebild för dig? Hade du någon förebild i ditt liv när du var tonåring?
En person som man kan lära av. Många gånger kan förebilder tyckas vara personer som har lyckats med mycket i livet, en förebild för mig är snarare en person som vågar stå för det den tror på. En person som tillåter sig själv att göra misstag och lära av dessa. Jag hade flera förebilder i mina tonår, bland annat min syster, min gymnasielärare Gunilla men också flera av mina vänner. De inspirerade mig genom sina handlingar, drivkraft och passion.

Ser du dig själv som en förebild?
Jag jobbar på det J Och det kommer jag fortsätta göra så länge jag lever, förhoppningsvis är/blir jag någons förebild.

Varför sökte du till Drivkraft Malmö för att bli fadder?
En dag när jag surfade på Drivkraft Malmös hemsida slog det mig att det faktiskt hade varit väldigt spännande att få inspirera en ung människa och samtidigt få mycket tillbaka själv, att jag ger bort lite av min tid kan betyda så mycket för någon annan.

Vad är det du får tillbaka?
Jag får tillbaka glädje, värme och en vän för livet!

Tycker du att det är viktigt att ha en förebild som tonåring, och i så fall varför?
Ja, det är klart att det är viktigt. Tonåren är ju en period där man tror att man känner sig själv väldigt väl, men i själva verket försöker man identifiera sig själv. Och där har förebilder en viktig roll i att ge stöd men också vägleda.