ATEA

Vi välkomnar ATEA som ny partner och är väldigt glada över det nya samarbetet!

Här berättar Magnus Westring  om hur ATEA blev engagerad i Drivkraft Malmö.

Atea

Magnus Westring och Helena Gällstad

 

Jag har under ganska lång tid funderat på vad jag kan göra för att hjälpa till. Att kanske kunna stötta en ung person på något sätt och kanske hjälpa denne på rätt väg i livet och in i samhället. Mitt namn är Magnus Westring och jag är regionchef för IT-företaget Atea i södra Sverige.

En gammal vän till mig som är frisör kontaktade mig tidigare i höstas och tyckte att jag skulle träffa Jessica Grundström på Drivkraft Malmö. Jessica råkar ha min kompis som frisör och hon hade frågat honom om han hade någon i sitt nätverk som hon borde kontakta. Atea Sverige jobbar med olika initiativ för att skapa ett bättre samhälle och det gör vi genom något som heter, Ateas hjälpande händer (AHH). Genom AHH har vi bland annat byggt skolor i Nepal, vi har stöttat orkandrabbade på Filipinerna, genom ett samarbete med Fryshuset har vi delat ut stipendier till olika föreningar och initiativ i Sverige samt nu senast stöttat FN:s flyktingorganisation UNHCR.

När Jessica kontaktade mig och vi träffades såg jag ett gyllene tillfälle att faktiskt ta tag i det där som jag funderat på så länge, men aldrig tagit tag i. Jag och min kollega Helena Gällstad, marknadsprojektledare Atea Syd, såg också möjligheten att göra en lokal insats där vi även kunde engagera fler kollegor på Atea i Region Syd. Jag bestämde mig på första mötet med Jessica att oavsett vad vi  bestämmer, så ska jag gå in som fadder och göra det som jag tänkt på, men inte tagit tag i.

När jag skriver detta så har vi haft ett möte där all regionens personal var inbjuden. Jessica Grundström och Mats Lundberg från Drivkraft Malmö fanns på plats för att berätta om det fina arbete som de gör. Vi beskrev kortfattat att Atea kommer gå in som partner till Drivkraft Malmö och Jessica beskrev på ett trevligt och inbjudande sätt att de behöver fler faddrar och undrade om det fanns fler förutom jag som var intresserade.

En hel del personer från Atea visade intresse och bokade upp sig på ett personligt möte med Drivkraft Malmö.

Vi ser verkligen fram emot vad vi gemensamt kan komma att göra för insats framåt. Kan vi bara göra en liten positiv skillnad för någon eller några så är det värt all insats…

 

Med vänlig hälsning

Magnus Westring

 

Atea