Aliyas berättelse

Den här hösten har vi filmat några elever och faddrar, filmsnuttarna kommer successivt att komma upp här på hemsidan.

Vi vill redan nu dela hela Aliyas berättelse 🙂 Varsågoda!

Aliya

Aliya

Jag heter Aliya, jag är 17 år gammal och bor i Bunkeflostrand. Jag har gått på Sundsbroskolan och nu går jag gymnasiet på Värnhemskolan.

Först tänkte jag att jag inte ska ha en fadder, jag hade ingen aning om vad en fadder är. Jag hade ett samtal med min kurator på skolan och hon sa att jag kunde prova en dag, att jag bestämmer själv.

Så träffade jag min fadder, Valeria heter hon, och det var riktigt roligt att träffa henne! Hon var exakt som mig, vi gillar nästan allt tillsammans. Vi gillar att kolla filmer, lyssna på musik och ibland läsa böcker och sånt.

Jag valde Valeria för att hon skulle hjälpa mig med läxor. Jag hade svårt med matte och NO och hon kunde hjälpa till med detta och med engelskan. Valeria hjälpte mig jätte mycket med läxor och vi hade faktiskt jätte roligt. Vi hade också aktiviteter tillsammans, vi var på bio, fikade, åt lunch och så var vi och åkte skridskor.

Jag lovar er, det är det bästa jag har gjort i hela mitt liv, att vilja ha en fadder och Valeria är den bästa person!

Det bästa med att ha en fadder är om du inte kan berätta lite hemliga saker för din vän, någon i skolan… eller din mamma eller pappa, så kan du berätta det för din egen fadder. Även när tiden är slut mellan er så kan ni ändå träffas och berätta för varandra vad ni gjorde, hur man haft det i helgen och sånt. Det är jätte roligt att ha en fadder!

En fadder hjälper också med att du ska tro på dig själv, kanske inte alla hjälper till med detta. De sa till mig att jag inte skulle komma in på gymnasiet, utan jag kommer att hamna på ”IVIK”. Men Valeria sa inte det. Valeria sa att jag kommer att klara detta och jag kan göra detta.

Hon hade rätt, jag klarade detta och gick inte på ”IVIK”. Nu ska jag bara studera 3 år på gymnasiet och klara det. Sen kan jag bli en flygvärdinna! Det är det som jag läser nu, hotell och turism.

Jag säger till alla som inte har provat att ha en fadder, skynda på att ha en fadder, din egen person som du kan berätta allt för!