Möt Drivkraft Malmö – Läxhjälpare

IMG_1208

Namn:
Stefan Olofsson
Roll: Läxhjälpare på Höjaskolan


Vem är du?

Jag är 63 år och är just nu pensionär. Jag har tidigare jobbat på Handelsbanken.  Jag började vara läxhjälpare i samband med att jag slutade jobba för några år sedan. Jag har varit läxhjälpare i Drivkraft Malmö i snart tre år.


Varför blev du läxhjälpare?

När gick i pension hade jag inget inplanerat och hade tankarna på att engagera mig i detta, men sedan träffade jag på Drivkraft Malmö på ICA Maxi på Ystadsvägen. Sedan dess har jag varit läxhjälpare. Det är trevligt att ha något och göra, men framför allt att kunna göra en insats och skillnad för eleverna. Jag hjälper dem men får också något tillbaka. Dessutom är det alltid trevligt att träffa nya människor.


Vad tycker du att det ger dig?

Jag tänker att om jag kan lära dem något, för jag tror att lite kan man tillföra dem. Man kan få dem att tänka annorlunda och hjälpa dem med läxor och skolarbeten. Det är mycket matte och fysik som jag hjälper eleverna med. Kanske är det så att det som lärarna har sagt säger jag på ett annat sätt, så att det blir en aha-upplevelse. Om de inte tycker om ämnet får man tjata igenom det. Men när det gäller andra ämnen, får man dem att se det från en annan infallsvinkel, eftersom man har lite större ryggsäck än vad de har.


Vad kan du skicka med dig till de som funderar på att engagera sig ideellt någonstans?
Att göra det! Absolut! När du hjälper folk, får du alltid något i retur. För mig ger det en viss tillfredsställelse att göra det här. Kan jag bidra med något känns det positivt.