Möt Drivkraft Malmö – Partner

ny_vd_magnus_mansson
logga

Namn: 
Magnus Månsson
Roll: VD för Sparbanksstiftelsen Öresund


Vem är du? 

Jag startade min karriär inom Nordea i Stockholm och har sedan arbetat inom Sparbanken Finn som sedan blev Sparbanken Öresund. Sedan november 2015 är jag VD för Sparbanksstiftelsen Öresund. Bor i Hjärup med fru, två barn, katt, hund och häst. Fritiden tillbringar jag gärna med familjen eller så åker jag skidor eller tittar på sport.

Varför har ni valt att stötta Drivkraft Malmö?
Det var självklart för oss med tanke på Drivkraft Malmös viktiga arbete med mentors- och fadderverksamhet för unga människor. Det är viktigare än någonsin att ungdomar kan identifiera sig med positiva förebilder. Vi önskar att fler vuxna tog sig tid för att inspirera och lyfta ungdomar som behöver få stöd i att skapa en positiv vision av sin egen framtid.

Vad betyder goda förebilder för dig?
Goda förebilder ger mig främst bra referenser i olika situationer. På jobbet kan jag fortfarande minnas en del av mina första chefer och tänka, hur skulle hon eller han agerat i denna situation. Andra förebilder som är viktiga idag är personer som vågar stå upp och säga ifrån mot orättvisor, även när det är obekvämt.