Möt vår Ungdomsambassadör Shima

Shima

Namn: Shima Attariani

Roll: Ungdomsambassadör

 

Vem är du?

Mitt namn är Shima Attariani och går i 8:an på Höjaskolan.
Min familj består av mamma, pappa och en storasyster och en lillebror. Jag har en egen hund som heter Cookie. Övriga intressen är att rida och dansa.

 

Hur gick det till när du bestämde dig för att skaffa en fadder? 
Jag hörde genom en kompis på skolan att det var kul att ha en fadder så jag ville prova på. När jag mötte min fadder Amalie så sa det bara klick och vi är bästa vänner och hon har blivit en del av familjen.

 

Varför tycker du att andra unga ska skaffa en fadder?
Jag tycker att det är oerhört bra att ha en fadder och tycker alla borde prova på, man kan få hjälp med läxor men man hittar även på roliga aktiviteter. Det blir som en vän och man blir säkrare i skolan.

 

Varför har du valt att engagera dig som ungdomsambassadör för Drivkraft Malmö?
Jag vill sprida hur bra det är med en fadder, få mina skolkamrater att inse hur mycket de förlorar om de inte tar chansen.
Ser fram emot att hjälpa andra elever till att söka sig en egen fadder.. Eller som jag säger, en vän för livet.