Möt Drivkraft Malmö – Läxhjälps ansvarig

image1
Namn:
Pavle Jovanovic
Roll: Läxhjälps ansvarig & fadder

Vem är du?
För tre år sedan flyttade jag till Sverige från Serbien på grund av kärleken. För tillfället jobbar jag i en matbutik men är utbildad Miljöingenjör och strävar efter att få ett jobb eller praktik inom branschen. För övrigt är jag en sportentusiast som gillar att vara aktiv och ute i naturen.


Varför engagerar du dig som läxhjälpare?

Det är alltid givande att ge sig in i nya situationer och utveckla sig själv och andra. När jag kom till Sverige fick jag ganska mycket stöd i mitt lärande av språket, så nu var det min tur att dela med mig och stötta ungdomarna i deras språkutveckling, matte mm.


Vad kan du skicka med till de som funderar på att engagera sig som fadder eller läxhjälpare i Drivkraft Malmö?

Det är en förhållandevis liten insats men som kan betyda mycket för barnen. Du gör något bra för samhället samtidigt som du får mycket tillbaka i form av glädje, engagemang, erfarenhet och nya bekantskaper.